14. srpna 2017

Sport´s park Pardubice 2017

Pokud jste vloni sledovali dění kolem letních olympijských her, jistě jste zpozorovali, že v ČR byly čtyři olympijské parky. Někteří z vás ho dokonce i navštívili.

Pro ty, co netuší o co jde, napíšu pár řádků.


Mapa sportovního parku
Park probíhal po celou dobu LOH. Mohli jste si koupit hrací kartu, se kterou jste navštívili v parku Na Špici a v Tyršových sadech stanoviště různých sportovních klubů. Sporty jste si vyzkoušeli pod vedením trenérů každé organizace a za odměnu vám označili na hrací kartě sport. Za 10 označení jste získali diplom a za 20 medaili. Vždy ráno před otevřením parku se konala rozcvička a večer doprovodný program včetně známých sportovců. Bylo to pro děti i dospělé a účast byla vysoká.

Proto město Pardubice letos přichystalo něco podobného. A protože není rok olympiády, nazvali to sportovní park.
Sportovní park Pardubice


Letos se koná pouze v parku Na Špici a je tak trochu menší. Doba trvání je od 12. do 20. srpna. Opět si můžete zakoupit hrací karty.


Hrací karta

Já jsem park navštívila v neděli 13. srpna. A bylo to opravdu super.

Na začátku jste dostali i brožurku.
Brožurka

Po zakoupení soutěžní karty jsme se vydali sportovat. Vyzkoušela jsem judo, americký fotbal, box, atletiku, nohejbal, basketbal, tenis, rugby, karate, kinball, lezeckou stěnu, hokejbal, trenažér veslování, lukostřelbu, jógu a capoeiru. Za 12 stanovišť byl diplom, za 16 medaile ze dřeva.

Medaile
 
Některá stanoviště byla i na pardubickém zámku, kde nyní probíhá například výstava z 20. st.
 
Zámek Pardubice
 
V parku jste měli možnost potkat Martina Doktora a reportérku ČT.

Tento projekt opravdu stojí za navštívení. Všem vám to doporučuji! Navíc skoro u každého stanoviště jste dostali letáček na nábor. Takže pokud sháníte nějaký sport, je to super si vše vyzkoušet.

Každý den navíc v parku jsou jiné sporty. Vše naleznete v brožurce.

Navštívili jste park letos či vloni?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mnohokrát za jakýkoli komentář.