25. září 2017

Péče o hehty

Každý z nás pečuje o nehty. Muži si je sice jen stříhají, ale i to je péče.

Ženy a dívky si většinou rády lakují nehty. Již ve starověkém Egyptě si ženy barvily nehty. Nikoli lakem, ale obarveným tukem.

A proč si vlastně lakujeme nehty? Lak slouží k posílení, obarvení, zvýraznění a ozdobení nehtů.

Lak na nehty Avon


Existuje velká škála všelijakých laků na nehty. Jsou to například s gelovým efektem, třpytivý, matný, lesklý, rychleschnoucí. Každý v x barvách.

A teď tedy moje péče o nehty. Protože hraji na hudební nástroje, nemohu si dovolit mít dlouhé nehty, natož třeba gelové. Nehty na rukách si stříhám jednou týdně, na nohách jednou za dva týdny. Nezapomínám ani na to, ačkoli na rukách se nehty stříhají do kulata, na nohách rovně. Je to kvůli tomu, aby nám nezarůstaly.

Po ostříhání si je obrousím pilníkem a zatlačím kůžičku. Poté je nalakuji jemnými barvami.

Na nohy volím třpytivý lak od Avonu, protože rychle schne a vydrží bez poškození až 3 týdny. Na rukách lakuji většinou světle růžovým lakem nebo bílým a zdobím je. Buďto třpytivým průhledným lakem, kamínky, textilními chloupky nebo si na ně vykreslím ornamenty.

Lakování nehtů


A nyní malá rada pro  vás. Pokud se vám lak začne lehce odlupovat, okamžitě si všechny nehty odlakujte. Vyhnete se tak trapasu, že si někdo všimne vašich hrozných oloupaných nehtů! :)

A jak o nehty pečujete vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mnohokrát za jakýkoli komentář.